Argentina Runt

Städer / Platser

Buenos Aires, Calafate, Iguazú, Peninsula Valdez, Perito Moreno glaciären

Antal dagar

15 dagar / 14 nätter

Pris

Pris från 44.900 SEK

Beskrivning

Följ med på en oförglömlig resa till fascinerande Argentina! Argentina är ett av Sydamerikas största länder och utan tvekan ett av de mest varierade. I nordöstra delen av landet hittar du de imponerande Iguazúfallen och i de centrala delarna breder Pampas väldiga slättmarker ut sig.

Buenos Aires, som är Argentinas huvudstad, är med sina dryga 12 miljoner invånare en stad av stora mått. Här finns allt från mysiga tangokvarter och eleganta boulevarder till stora sportarenor, en pampig skyline och i utkanten en hel del förortsbetong. Buenos Aires är Sydamerikas främsta kulturstad och förstås ett absolut måste under ens resa till Argentina. Andra saker som Buenos Aires kan stoltsera med är att vara den mest liberala staden på kontinenten. Här kan man se fram emot ett vibrerande nattliv med musik, dans och glada människor.

När man väl upplevt Buenos Aires brukar man spendera resten av livet med en viss längtan tillbaka, det finns energier med obeskrivliga dragningskraft här. Resan till Argentina går givetvis ner till Patagoniens vilda natur där gigantiska glaciärer rinner ut i stålblå sjöar, och där pingviner delar stränder med slöa sjölejon. Vyerna här är som tagna ur vilken pampig naturfilm som helst. Ju längre söderöver man kommer, desto kallare blir det så det är bra om den som åker på resa till Argentina har ett brett urval kläder med sig i packningen. Längst ner i södra Argentina finns Eldslandet och världens sydligaste stad där kryssningsfartygen lägger ut mot Antarktis. Gillar du vin får du inte missa Mendoza vid foten av Anderna i landets västra del. Argentina är ett land som uppfyller alla ens önskningar – och mycket mer därtill!

FAKTA

Dagliga avgångar
Internationell grupp
Minimum 2 deltagare

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
Inrikesflyg i lägsta ekonomiklass samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

Lokala flygplatskatter
Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Resplan

Välkommen till Buenos Aires.

Ankomst och transfer till valt hotell i centrum. På eftermiddagen utforskas Buenos Aires, vars förebild är Paris, som med sina 200 kvadratkilometer är en mycket vidsträckt stad. Ni besöker bland annat stadsmärket obelisken och Plaza de Mayo med det tårtliknande presidentpalatset, det berömda Teatro Colón. Vidare tar ni strandvägen La Costanera utmed Río de la Plata till konstnärernas San Telmo och det färgglada hamnkvarteret La Boca. Turen avslutas i området La Recoleta, välkänt för sina magnifika restauranger och caféer.

På förmiddagen har ni tid att utforska Buenos Aires på egen hand. På kvällen hämtas ni på ert hotell för att färdas till en restaurang där ni låter er hänföras av eldig Tango.“En sorgsen tanke som kan dansas”, som det står skrivet på väggen på Nationalakademin för Tango i Buenos Aires. Ni kommer att lyssna på någon av de bästa tangoorkestrarna, se en Tango- och Folkloreuppvisning medan ni njuter av er måltid och landets utsökta viner. Transfer åter till hotellet.

Egen dag att uppleva Buenos Aires.

Efter frukosten väntar transfer till flygplatsen för vidare flyg till Iguazú. Vid ankomst, transfer till hotellet. Vattenfallet Iguazú delas mellan 3 länder, Argentina, Brasilien och Paraguay. Ni kommer att på eftermiddagen besöka fallen från den Brasilianska sidan. Här promenerar ni på säkra trägångar och njuter av den bedårande vyn över fallen.

Idag är det dags att utforska fallen från den Argentinska sidan och uppleva det mäktiga skådespelet vid parkens största vattenfall, även kallat Djävulsgapet. Namnet Iguazú kommer från det indianska språket guaraní, och betyder ”stort vatten”, och det är väl det minsta man kan säga om detta naturens under. Beroende på vattenmängden finns här mellan 160 till 260 fall. I det eviga diset över fallen spänner solen sina regnbågar; det dånar, marken skälver och vibrationerna känns på två mils avstånd. Iguazú är en fantastisk upplevelse, just en sådan upplevelse som kallas oförglömlig. För de som vill uppleva området på ett annorlunda sätt kan vi erbjuda 1 timmes seglats och transport i nationalparken. Kontakta oss för aktuella priser.

Transfer till flygplatsen för avresa mot Valdezhalvön. Ankomst i Trelew och transfer till staden Puerto Madryn (ca 1 tim) och vidare till ert hotell. Vid Atlantkusten, i norra Patagonien, ligger Valdéshalvön, ett riktigt ”Wildlife-Wonderland” där man kan beskåda ett stort urval av Patagoniens djurliv: sjöelefanter, sjölejon, patagonsk hare, sälar, pingviner och valar.

Efter frukosten börjar en heldagstur till naturreservatet Península Valdes. Först beger ni er till Puerto Pirámides, som är den enda bebodda byn på halvön. Här kan man från maj till början av december månad få sig en glimt av Francavalen. Under den här perioden kan man, till en extra kostnad som betalas på plats, ca 180 kronor, ta sig ut på en båttur om 1,5 timme. Ni fortsätter via det karga stäpplandskapet mot Punta Delgada och Caleta Valdés där en av världens största sjöelefantkolonier håller till. I mån av tid besöks även fossilmuséet.

Idag beger ni på en heldagsutflykt till Punta Tombo, 102 km söder om Trelew, till södrahalvklotets största häckningsplats för pingviner. På hemvägen besöker ni, i mån av tid, Paleontologiska Museet och byn Gaiman, en walesisk by som än idag bevarar sina traditioner.

Efter frukost, avresa till Patagoniens sydligare delar och transfer till hotellet

Dagen erbjuder en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika broar och vandringsleder. På grund av sin bedårande skönhet, sitt glaciologiska intresse och närvaro av utrotningshotade vilddjur utsågs Perito Moreno glaciären till ett världsarv 1981. Varför inte passa på att uppleva glaciären på ett annorlunda sätt? Som tillägg på dagen kan vi erbjuda en båttur i Lago Argentino eller 1,5 timmes vandring med stegjärn på glaciären. Detta bokas via oss vid bokningstillfället. Kontakta oss för aktuella priser.

Tidig morgon bär det av till Punta Bandera där vi kliver ombord på vår båt. Båtfärden på Argentinosjön tar oss fram mot den imponerande Upsala-glaciären, som med sina 70 km är den största i nationalparken och en av de största i världen utanför polcirkeln. Färden går till den vackert belägna Estancia Cristina som bjuder på en naturupplevelse utöver det vanliga. Här får ni en inblick i livet på gården och med fyrhjulsdriven jeep åker ni genom ett unikt landskap tidigare täckt av glaciärer. Ni stannar för att beundra den majestätiska Upsala-glaciären från den östra sidan innan turen går tillbaka till estancian och El Calafate.

Transfer till flygplatsen och retur till Buenos Aires. Transfer till hotellet.

Efter frukost återresa till Skandinavien. (eller utöka programmet med ett av våra tilläggsprogram).

Hemkomst Skandinavien

Travel 4 You Sweden

Kontakt

+46(0)31-18 20 20
Alekärrsgatan 4, 415 02 Göteborg, Sweden
Mån-Fre: 10-17 Lör - Sön: Stängt

Restips

© Copyright 2023 TRAVEL4YOU - All Rights Reserved