Magiska Costa Rica

Städer / Platser

Arenal, Irazú, San José, Sarapiqui, Tamarindo, Tortuguero

Antal dagar

11 dagar / 10 nätter

Pris

Pris från 30.800 SEK

BeskrivningDet är svårt att tänka sig ett bättre land att turista i än Costa Rica. Variationen i landet, som trots allt är litet i jämförelse med många andra Latinamerikanska länder, är enorm. Man reser från kusten till inlandet och vidare till en ny kust på en enda dag om man så vill. Men varför skulle man vilja det? Costa Rica är ett land att insupa miljöer i, uppleva och verkligen se.

Costa Rica ligger i Centralamerika och angränsar till Nicaragua, Panama, Stilla Havet och Karibiska Havet. Huvudstaden heter San José och där bor cirka en tredjedel av landets invånare. Costa Rica betyder ”Den rika kusten” på spanska och i enlighet med sitt namn har Costa Rica både god ekonomi och demokratisk stabilitet. Man är också ett av de få länder i världen som inte har någon armé. Av alla länder i Centralamerika är Costa Rica det som är populärast bland turister och inom ekoturism är Costa Rica något av en pionjär. Resor till Costa Rica är en fröjd på så många plan.

För att illustrera landet för dig som är sugen på resor till Costa Rica så kan man säga att det till yta är nästan lika stort som Svealand – eller lika litet, kanske man skulle säga. Samtidigt är det världens mest ekologiska varierade. Här samsas över en halv miljon olika arter i djur och växtriket, och alla är säkert inte ens upptäckta än.

En liten bit från kusten reser sig aktiva vulkaner upp mot skyn, de sprutar lava och beter sig som ilskna drakar – det känns faktiskt som ett fantasiland emellanåt. I landets södra kustområden finns underbara, prunkande nationalparker där allt från krokodiler till sengångare och apor huserar. Här kan den som gillar adrenalinrusher testa trädtoppsakrobatik eller åka linbana över trädtopparna.

I de norra kustområdena åker man för sol och bad, här är stränderna vita och vidsträckta och mycket, mycket inbjudande.

Bästa tiden för resor till Costa Rica är december-februari. 

FAKTA

Samtliga utflykter och transporter genomförs som del i internationell grupp, om inget annat anges i programmet.
Engelsktalande lokala guider
Dagliga avgångar
Frånpriset är beräknat baserat på lågsäsong, med avresa från Arlanda i lägsta möjliga ekonomiklass på flyget

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program: F = Frukost L = Lunch M = Middag
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

Personliga utgifter och dricks
Utflykter, transporter, besöksmål, aktiviteter och måltider som ej nämns i programmet
Eventuella tilläggsutflykter som rekommenderas i programmet
Eventuellt tillägg för boende i enkelrum
Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Resplan

Välkommen till Costa Rica och San José. På flygplatsen möts ni upp av vår lokala representant och ni får transfer in till staden och ert hotell.

Efter frukost ger ni er ut på en heldagsutflykt, som först går till Costa Ricas högsta aktiva vulkan, Irazú, på 3432 m ö h. Senaste utbrottet var 1963, faktiskt på samma dag som John F Kennedy var på statsbesök, och kratern bjuder på ett näst intill utomvärldsligt intryck. Ni åker vidare till Orosidalen, som räknas som en av de vackraste dalarna i Costa Rica. Här finns det möjlighet att besöka en av de koloniala kyrkor som finns kvar än idag. Turen fortsätter till Lankester-trädgården, som är vida känd för sin fantastiska orkidésamling, med fler än 800 olika arter. Sen eftermiddag återvänder ni till San José.

Ni checkar ut och reser mot Limón, den afro-karibiska delen av Costa Rica. Vägen går genom den centrala, vulkaniska bergskedjan, med allt vad det innebär i variationer, både vad gäller temperatur och landskap. Vid Matina/Freeman kliver ni på båten som ska ta er till den lilla byn Tortugero, belägen vid foten av den slocknade vulkanen tillika nationalparken med samma namn. Längs de grönskande vattenvägarna är det inte ovanligt att man får syn på några av de varelser som har sina bon längs med strandkanterna. Sengångare, apor, krokodiler och sköldpaddor är bara några exempel på de vanligaste synerna. Under eftermiddagen görs besök i den lilla byn och dess Green Turtle Information Center, där man jobbar för bevarandet av det flertal sköldpaddsarter som lägger sina ägg i området. På kvällen äter ni middag på hotellet.

Tidig morgon guidas vi genom parkens kanaler och sumpmarker. Här samsas 309 olika fågelarter om ytan, tillsammans med bl a apor, krokodiler och sköldpaddor. Minst lika spännande kan det dock vara att då och då titta ner en liten stund, på den värld av flytande blommor och växter som vattenytan huserar. Efter frukost vänder båten för att styra tillbaka till utgångspunkten, och därefter till Siquirres för lunch. Resan går vidare till Sarapiquí, vilket är den största bananproducerade regionen i Costa Rica. Här odlas även kardemumma, kaffe, kakao och majs. Ni checkar in på ert hotell varpå ni har eftermiddagen och kvällen till fritt förfogande. Alternativt finns det möjlighet att boka till extra utflykter (bör göras hemifrån, innan avresa).

Ni startar dagen med ett besök till Tirimbina Rainforest Reserve, vars orörda vildmark är hemvist åt en mängd olika fågelarter, så som papegojor, tukaner, hägrar och många fler. Området är även känt för kultivering av kakao liksom framställning av choklad, och ni bjuds på en spännande inblick i processen, från frukt till färdig produkt. Avslutningsvis får ni förstås även smaka på läckerheterna. Efter lunch åker ni vidare till byn La Fortuna, som ligger vid foten av den konformade vulkanen Arenal. Här kopplar ni av i en av de varma källor som finns i trakten, samtidigt som ni njuter av de vackra vyerna. Dagen avslutas med middag.

Efter frukost gör ni en lättare vandring i Arenals nationalpark. Vulkanen hade sitt senaste utbrott i juli 1968 och den fortsätter att vara aktiv än idag, fast på en mycket mindre skala, och ibland kan man se lava rinna utmed sidan av kratern. Efter turen är återstoden av dagen fri för egna aktiviteter. Alternativt finns det möjlighet att boka till extra utflykter (bör göras hemifrån, innan avresa).

Idag reser ni vidare längs Arenal Lake, vilket är landets största insjö, vidare till den lilla staden Cañas. Här besöker ni Las Pumas Rescue Shelter, där man tar hand om ca 100 individer av utrotningshotade kattdjur. Här får ni möjlighet att fotografera jaguarer, pumor och ett antal andra vanligtvis mycket skygga varelser. Ni fortsätter sedan norrut, längs den Pan-amerikanska motorvägen. Ert mål för dagen är orten Liberia och en lodge belägen i den närliggande Rincón de la Vieja National Park. Ni checkar in och avrundar dagen på egen hand.

Ni kliver upp tidigt för att utforska nationalparken Rincón de la Vieja, som omgärdar vulkanen med samma namn. Reservatet bjuder på en variationsrik natur samt ett stort utbud av både flora och fauna. Här får ni också möjlighet att njuta av de varma källorna, La Pailas. Efter lunch beger ni er mot kusten och badorten Timarindo Beach.

Hela dagen är fri till att koppla av på stranden eller utforska omgivningarna på egen hand.

Under morgonen och förmiddagen rår ni om er själva, och tidig eftermiddag möts ni upp för transfer tillbaka till San José. Vid ankomst checkar ni in på hotellet och kvällen är sedan fri för egna påhitt.

Ni får transfer till flygplatsen, då det har blivit dags att resa hem.

Travel 4 You Sweden

Kontakt

+46(0)31-18 20 20
Alekärrsgatan 4, 415 02 Göteborg, Sweden
Mån-Fre: 10-17 Lör - Sön: Stängt

Restips

© Copyright 2023 TRAVEL4YOU - All Rights Reserved