Peru & Machu Picchu

Städer / Platser

Cusco, Lima, Machu Picchu, Urubamba

Antal dagar

10 dagar / 9 nätter

Pris

Pris från 27.400 SEK

Beskrivning

En resa till Peru för att uppleva den mytomspunna inkakulturen med Machu Picchu som highlight är en dröm för många. Det är de gamla indiankulturerna med starkt fäste i just Peru som är sinnebilden för de flesta när man talar om Sydamerika. Inca Tours är en resebyrå som är specialiserad på just Sydamerika och vi tar med dig på en resa till Peru och Machu Picchu som inte går att jämför med någon annan.

Inca Tours anordnar paketresor till Peru och det är upp till dig och ditt sällskap att avgöra om ni själva vill vara med i planeringen eller om ni överlåter allt ansvar till oss. Vi har rest till Peru i flera decennier och vet precis vart alla guldkorn finns. Eftersom denna världsdel är så oerhört varierad tröttnar man aldrig på att resa hit.

I Perus högland besöker vi indianmarknader och inkaruiner av olika slag. Peru har mycket mer än Machu Picchu, även om detta gamla Inkatempel är höjdpunkten för de flesta. I Perus östra delar finns Amazonasskogen som är välrdens mest artrika område, här erbjuder vi er möjlighet att bo på djungellodhe och testa på pirajafiske eller häng med på jakt efter giftiga anakondor. En resa till Peru är inget för den veke, men skapar fantastiska minnen för livet för att uttrycka sig milt. Sannolikheten för att du kommer att vilja åka på en andra, tredje och kanske fjärde resa hit är stor.

I söder ruvar den spegelblanka Titicacasjön på uråldriga traditioner och legenden om den första inkan. Vi rekommenderar också att du passar på att besöka Vassöarna där äventyraren Thor Heyerdahl inspirerades till sina resor över Stilla Havet. Här har du möjlighet att bo hos indianbefolkningen och ta del av deras vardagssysslor och uråldriga kultur så gör det. Det finns några saker i livet som man brukar beskriva som livsomvälvande händelser och detta möte är i regel en sådan.

FAKTA

Minimum 2 personer
Pris per person
Dagliga avresor
Engelsktalande guider
Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende på 4 stjärniga hotell, del i standard dubbelrum
Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring

Resplan

Avresa från Skandinavien. Ankomst och transfer till ert hotell. Ledig kväll.

I dag är det dags för att upptäcka staden med en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör torget Plaza De Armas, stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores.

Flyg till Cusco. Transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker vi de stora sevärdheterna i Cusco. Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sina storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från det 17-talet "Cusco målarskola". Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Turen ger er möjligheter att på vägen stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi besöker Pisaq som är känd för sin souvenirmarknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där vi besöker bl a Solens Tempel, bildad av sex gigantiska monoliter och totalvikt överstiger 50 ton. Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter. Buss tillbaka till Aguas Calientes. Övernattning.

Efter frukost har ni egen tid för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att besöka Machu Picchu igen, eller varför inte vandra upp för Huayana Picchu (3000m) och få en panoramisk vy över Machu Picchu. På eftermiddagen är det dags att resa tillbaks till Cusco. Vi tar Vistadome tåget till staden Poroy och fortsätter därifrån med buss. Ankomsttransfer till hotellet i Cusco.

Idag har ni ledig tid för att upptäcka denna fantastiska stad. Vi rekommenderar att ni strosar omkring i området runt San Blas där hantverkarna visar upp sina verk och självklart strosar ni omkring huvudtorget Plaza De Armas.

Efter frukost, transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Lima. Ledig eftermiddag för egna aktiviteter, förslagsvis: besök av frukt-och grönsaksmarknaden Surquillo med matlagningskurs, eller middag på någon av Limas utsökta restauranger på kvällen.

I lämplig tid, transfer till flygplatsen för hemresa.

Ankomst Skandinavien

Travel 4 You Sweden

Kontakt

+46(0)31-18 20 20
Alekärrsgatan 4, 415 02 Göteborg, Sweden
Mån-Fre: 10-17 Lör - Sön: Stängt

Restips

© Copyright 2023 TRAVEL4YOU - All Rights Reserved