Vackra Bahia – Chapada Diamantina & Rio De Janeiro

Städer / Platser

Diamantina, Rio de Janeiro, Salvador de Bahia

Antal dagar

11 dagar / 10 nätter

Pris

Pris från 34.900SEK

Beskrivning

Har du siktet inställt på Brasilien nästa gång du ska ge dig ut i världen? Boka en resa till Brasilien med oss på Inca Tours så får du maximalt ut av din resa.

I århundraden har Brasilien lockat europeiska äventyrare med sina naturrikedomar och outforskade djungler. Brasilien var ett möjligheternas land och stod för något nyskapande – och för gränslösa möjligheter. Idag är Brasilien ett av världens snabbast utvecklande länder, och ett land som bland annat är känt för att stå värd för många internationella sportevenemang. Det brasilianska folket är också på stadig uppgång – sakta men säkert minskar fattigdomen.

Det finns så mycket man kan göra i Brasilien, här behöver man aldrig ha tråkigt. Eftersom det finns så mycket att uppleva här så rekommenderar vi att du bokar en resa till Brasilien så att du kan maximera din vistelse och effektivisera din tid i detta fantastiska land!

För att få ut så mycket som möjligt av sin resa till detta färgsprakande land så föreslår vi på Inca Tours att man bokar en resa till Brasilien. I våra resor till Brasilien kan man till exempel följa med oss till Amazonas ångande regnskog, till Iguassufallens mäktiga brus eller till Rios guldgula stränder; överallt möter man ständigt leende invånare som har ofta har valt att göra stranden till ett gigantiskt vardagsrum.
Man brukar säga att den största risken med att resa till Brasilien är att man inte vill åka hem. Brasilien är ett utmärkt resmål året runt.

FAKTA

Minimum 2 personer
Pris per person
Dagliga avresor
Engelskspråkiga guider
Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende på 3-4 stjärniga hotell, del i dubbelrum
Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

Lokala flygplatskatter
Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring

Resplan

Avresa till Salvador de Bahia.

Välkomsttransfer till hotellet. På eftermiddagen utforskar vi Salvador på ett lite annorlunda sätt. Vi börjar med ett besök på avkopplande halvön Itapagipe där levnadssättet ter sig lugnare än i centrala Salvador. Här drar fiskare upp sina båtar på land medan lokalbefolkningen samlar snäckor i sanden. Kyrkan Bomfim, är ett av Brasiliens viktigaste pilgrimsmål och om kyrkan är öppen gör vi ett besök (kyrkan är stängd på måndagar). Vi fortsätter till distriktet Monserrat med fantastisk panorama vy över staden och därefter vidare till marknaden Modelo. Här är det dags att testa dina kunskaper i konsten att pruta! Vackert hantverk och annat är uppskattade souvenirer... Retur till hotellet.

Efter frukost bär det av på en historisk rundtur i Salvador. Vi åker via eleganta avenyer och gator till atmosfäriska Pelourinho. Denna stad är som en stad i staden med sin vackra arkitektur och pastellfärgade fasader. För 150 år sedan utspelades sig här dystra scener då man på torgets mitt sålde nyanlända slavar till plantagen runt omkring. Idag är staden ett Unesco världsarv och en vacker upplevelse. Vi besöker de mest kända kyrkorna Säo Francisco Kyrkan och Katedralen. På kvällen underhålls vi av danskompaniet Bahia Folklore i en enastående show. Vi bjuds på afrikansk dans inspirerad från sina rötter i Angola, multikulturell historik och religion. Detta genom bland annat heliga danser till havsgudinnan Yemanjá, skördedanser och den kända kampdansen Capoeira. Efter uppträdandet bjuds det på traditionell middag på en restaurang i området.

Transfer till busstationen. Buss till den lilla bergsbyn Lençois (ca 5 tim) som ligger mitt i Nationalparken Chapada Diamantina. Incheckning på hotellet. Lençois betyder på portugisiska ”vitt lakan” och det syftar till de vita tält diamantgrävarna satte upp under tiden som även kallas ”Diamant febern”.

Vi kommer att komma till några otroliga naturfenomen som gör Nationalparken Chapada Diamantina till en av de vackraste i världen. Siluett och vykortsbilden av parken är från berget Morro do Pai Inácio vars högsta topp är 1120 möh. Utsikten är magisk och legenden kring Pai Inácio ökar sinnesstämningen. Vi hinner även med ett dopp i vattenfallet innan vi fortsätter vår resa i parken. Poço do Diabo, eller ”Djävulens brunn” som det betyder, är ett utmärkt område för dem som gillar bergklättring och repellering. Bergen formar en 22 meter hög kanjon runt kratern och i vattnet kan man bada. Med bil fortsätter vi till Gruta Azul, ”den Blå grottan” och till Gruta da Pratinha, ”Silver grottan” med sitt kristallklara vatten. Vi hinner även med att bekanta oss med grottan Lapa Doce som är känd för sina fantastiska formationer som är tusentals år gamla. Grottan är en av de största i hela Brasilien med kanalsystem på 17 km. Retur till vårt hotell

Efter tidig frukost bär det av till busstationen igen. Transfer till hotellet. Kvällsutflykt Salvador by Night med middag.

Transfer till flygplatsen för avresa till Rio.

Efter frukost åker ni på utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen. Utsikten över jättestaden Rio, med alla sina grönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna är oslagbar. Transfer tillbaka till ert hotell. Middag och sambashow.

Efter frukost åker ni på stadsrundtur i Rio de Janeiro. I sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna. Här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner, man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter, nämligen njutning, någonting som också märks på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Dagen inkluderar även en utflykt till stadens andra mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper.

I lagom tid, transfer till flygplatsen för hemresa eller.

Travel 4 You Sweden

Kontakt

+46(0)31-18 20 20
Alekärrsgatan 4, 415 02 Göteborg, Sweden
Mån-Fre: 10-17 Lör - Sön: Stängt

Restips

© Copyright 2023 TRAVEL4YOU - All Rights Reserved