Discover Qatar

Om Qatar

Qatar är ett av de rikaste länderna i världen och huvudstaden Doha i det lilla Emiratet vid Persiska viken, är Mellanösterns snabbast växande. Här får jag en upplevelse av 1001 nätters äventyr kombinerat med badsemester, storstads- och ökenupplevelser.
Staden ligger mellan öknen och havet, och är knuten till Dubai – och ändå inte helt. Du får mer av en autentisk, Mellanöstern atmosfär här, och det finns många läckra 5-stjärniga resorter, posh, moderna byggnader och fantastisk shopping, utvecklingen är inte riktigt lika avancerad här som i Dubai.

Innan olja och naturgas berikade landet med omätliga rikedomar försörjde sig en stor del av befolkningen på pärlfiske. Därav namnet på The Pearl, som är Qatars konstgjorda ö och motsvarighet till Dubais The Palm.

Om du tillbringar 2 - 3 dagar i Doha i samband med en mellanlandning kan du lyckas få ett bra helhetsintryck av staden. Här finns vackra museer, magiska souks, enorma köpcentrum och futuristiska byggnader. Bara 1 timme utanför staden kan du uppleva öknen och dess saltsjöar, där rosa flamingos flockas och beduiner lever med sina kameler.

Du kan med fördel boka en halvdagstur med en lokal guide som tar dig till några av de mest spännande sevärdheterna, eller så kan du ge dig ut i staden på egen hand. Vi anordnar utflykter och resor, men annars kan de även ordnas av ditt hotell.

TA EN PAUS I DIN RESA.

BOKA STOPOVER I DOHA.

Vi ordnar ditt hotell och transfer. Välj mellan ett urval av hotell som passar din resa. Bo vid stranden, i staden eller i öknen, med bekväm 24‑timmars incheckning och utcheckning på utvalda hotell och frukost ingår.

UPPLEVELSER & ÄVENTYR? 

VI HAR TILLÄGGSPAKETEN.

Lägg till rundturer och upplevelser till ditt paket till exklusiva priser, inklusive nöjesparker, ökensafari, middagskryssningar och mycket mer.

Klimat

Qatar har ett ökenklimat som är soligt och varmt året runt. Bästa reseperioden är från november till april då temperaturen ligger mellan 29-32 grader. Under resten av perioden är luftfuktigheten ganska hög, och det är betydligt varmare och temperaturerna kan krypa upp över 40 grader i vissa perioder.

Stränder

Doha har många fina sandstränder, de flesta hör till de stora lyxhotellen. Här kan du, även om du bor på ett hotell utan privat strand, betala för att få bada. Det finns också allmänna stränder, som den som ligger vid Katara Cultural Village. 

Barnvänligt

Det finns många aktiviteter för barn i Doha. I shoppingcentren finns bio, tivoli och även skridskobana. Flera parker med stora grönområden längs med strandpromenaden. Lekplatser och vattenland. Bäst är att ta sig runt med taxi då många gator saknar trottoarer.

Landfakta

Regeringsform: Enhetskonstitutionell monarki

Huvudstad: Doha

Befolkning: 2,8 miljoner

Religion: Islam

Språk: Det officiella språket är arabiska.

Yta: 11586 km2

Visum krävs men behöver inte ansökas om. Nordiska medborgare erhåller visum vid ankomsten som är giltigt i 90 dagar från inresedatum. Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresan inkluderat vistelsen i landet samt att du måste ha en biljett för vidare resa eller hemresa. Du kan inte resa till Qatar med ett provisoriskt rosa pass. http://stockholm.embassy.qa/en

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. För resor till Qatar krävs vanligtvis inga ytterligare vaccinationer men undantag kan finnas beroende på vem du är och hur du ska resa. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

100 Qatariska rial (QAR) motsvarar ca. 300 SEK (april 2023). Kontantuttag är möjligt på flygplatsen och i uttagsautomater. Kreditkort kan användas på större hotell, restauranger och större butiker – annars används kontanter i lokal valuta. Du kan också ta med USD eller EUR kontant, som kan växlas lokalt.

Travel 4 You Sweden

Kontakt

+46(0)31-18 20 20
Alekärrsgatan 4, 415 02 Göteborg, Sweden
Mån-Fre: 10-17 Lör - Sön: Stängt

Restips

© Copyright 2023 TRAVEL4YOU - All Rights Reserved