DISCOVER LONDON

Weekendresa till London

Att åka på en weekend till London är popuärt – och det av flera anledningar. Dels för att det är en tacksam flygtid till staden från Sverige (strax över två timmar), dels för att stadskärnan är lagom stor att promenera fram genom. Men det finns givetvis ett utbrett utbud av transportmedel för den som fått nog att traska gatan fram.

LONDON

Ta dig runt med tunnelbanan

Bästa sättet att ta sig runt i London är som sagt till fots. Då ser du mycket och får en känsla för stadens olika delar, men blir du trött i fötterna är ett tips att hoppa på en av de många röda dubbeldäckarna och åka med några hållplatser – köp ett Oyster Card så blir det både enkelt och billigt! Samma transportkort ger dig även tillgång till Londons välutbyggda tunnelbanenät som smidigt tar dig över hela staden på ett kick, det bästa sättet att snabbt förflytta sig mellan allt som finns att göra i London.

Shopping och marknader

Gillar du marknader har du kommit rätt! Här hittar du en blandning av nytt och vintage på Camden Market, ett glödande folkliv Borough Market och second hand-butiker på Portobello Road vid Notting Hill väster om Hyde Park. Föredrar du lite exklusivare märkesshopping finns det mycket att välja på längs New Bond Street, till exempel.

Upplevelser i London

För dig som vill se London från ovan finns det flera möjligheter. Du kan exempelvis ta dig upp i tornet på St Pauls Cathedral eller boka bord och äta middag på Oxo Tower. Annars är en tur med The London Eye ett bra sätt att både få en underbar vy över London samtidigt som du får vila fötterna. Ett hett tips är att förboka biljetter till sevärdheter och andra upplevelser – det blir både billigare och så slipper du undan lite av köerna!

Var ska du bo i London?

London erbjuder ett brett utbud av hotell, som passar för en längre resa med familjen eller en weekend med kompisgänget. 

Harry Potter rundturen

Ge dig ut på en interaktiv Harry Potter-tur runt centrala London tillsammans med en expertguide. Du kan välja mellan en båttur eller en resa med Londons berömda tunnelbana.

Travel 4 You Sweden

Kontakt

+46(0)31-18 20 20
Alekärrsgatan 4, 415 02 Göteborg, Sweden
Mån-Fre: 10-17 Lör - Sön: Stängt

Restips

© Copyright 2023 TRAVEL4YOU - All Rights Reserved